Fijn en veilig dragen in de draagdoek van Pure Baby Love

Uren en uren heb ik Isaya gedragen, eerst in een draagdoek, daarna in draagzakken. Heerlijk vonden we het allebei. En handig! O, ik weet niet hoe moeders het doen die niet dragen: hoe zij aan dingen toekomen. Met Aya in de doek kon ik boodschappen halen, het huishouden doen, naar de wc gaan, haar krampjes opvangen. Wat mij betreft is een draagdoek echt onmisbaar, maar ook zo ontzettend fijn en geborgen. Heerlijk je kindje zo dichtbij. Tijdens mijn zwangerschap keek ik daarom ook weer ontzettend uit om een klein hummeltje in een draagdoek te knopen. En dat zit Alela nu. Iedere dag. Veilig en knus in mijn Pure Baby Love draagdoek.

Over Pure Baby Love

Natuurlijk is onze draagdoek roze. Want tja, dit meisjeshuis is nu eenmaal een roze wolk. Maar Pure Love Baby heeft nog veel meer prachtige kleuren. De geweven draagdoeken zijn van 100% katoen, super zacht en heel betaalbaar. De doeken zijn op 40 graden te wassen en snel weer droog. Je kunt ze gebruiken vanaf de geboorte tot de peutertijd of totdat jij het te zwaar vindt worden. Op een gegeven moment kun je ze namelijk gewoon op je rug dragen, in plaats van op je buik.

Een draagdoek knopen

Je kunt je kindje op verschillende manieren knopen. De meest gebruikte knoop is de Front Wrap Cross Body. Je krijgt bij je doek een uitgebreide, heldere instructie voor deze knoop. Pure Baby Love verkoopt ook ergonomische draagzakken, prachtige ringslings en de schattigste jumpsuits voor je kleintje. Het bedrijf is heel toegankelijk als je vragen hebt: een van de eigenaren is draagconsulent en helpt je graag op weg met tips of advies.

Pure Liefde

In de inleiding vertelde ik al dat ik draag omdat het zo ontzettend fijn is. Het is heerlijk om je kindje zo dicht bij je te dragen: ze ruiken jou, horen net als in de baarmoeder je hartslag en voelen je huid. Draagdoeken hebben een hele positieve werking op de hechting. Zowel Isaya als Alela voelden zich direct geborgen en getroost in de doek. Ook slapen ze binnen no time in.

Krampjes en andere rampjes

Toen Aya krampjes kreeg, kon ik die opvangen in de draagdoek: uren heb ik rondjes om de tafel gelopen, Eefje de Visser op de achtergrond en mijn baby dicht tegen me aan. Bij Alela werkt het gelukkig ook weer tegen krampjes. De draagdoek geeft me ook vrijheid. Vrijheid om dingen te doen, actief te blijven, verbonden maar niet beperkt te zijn. Daarbij is je baby dragen in een draagdoek een stuk minder zwaar dan op je armen tillen, waardoor je het heel lang volhoudt. En op dagen dat je baby het moeilijk heeft, door een sprongetje, krampje, tandje of griepje, is de draagdoek echt onmisbaar.

Mama van Twee

De draagdoek maakt het zoveel makkelijk om met twee kids op pad te gaan. Isaya op haar fietsje of in de buggy en Alela in de doek en gaan maar. Ik heb mijn handen vrij voor Isaya, maar kan tegelijkertijd op al Alela’s behoeften inspelen.Β Tot slot kun je gewoon voeden in een draagdoek. Super handig voor onderweg of als je een drukke peuter hebt rondhobbelen en toch een baby moet borstvoeding.

Mijn roze Pure Baby Love draagdoek is in 3 maten verkrijgbaar of als ringsling en kost €85,-.

Columns by Kari

7 thoughts on “Fijn en veilig dragen in de draagdoek van Pure Baby Love

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.